Улицата на готвачите

Уличната храна се превръща в част от местната култура на „Улицата на готвачите”  – новия проект на Българската стрийт фууд асоциация, който стартира точно на 18 май. Събитието ще бъде ежемесечно, в най-подходящия за това уикенд. Локацията е площадът на Фестивален и конгресен център, а мисията на организаторите е той да стане притегателно място за хора, хранене, срещи, комуникация и отправна точка към плажната алея.

Вкусна храна, сготвена в момента, музика и добро настроение; място, където бургерът не е просто бургер, ребрата са крехки и сочни, бирата е крафт, а пицата се прави пред нас. Авторски кухни, майсторски печива, ръчно приготвени десерти и сладоледи. За жадните- крафт бира, подбрани вина и бар зона със специално селектирани напитки. Всичко това ни очаква на „Улицата на готвачите”, която ще акцентира върху социалната перспектива на уличната храна и ще илюстрира нейното културно разнообразие.

Инициативата е отворена за партньорство с ресторанти и заведения за бързо хранене, които използват качествени продукти с гарантиран произход и имат отношение към природосъобразния начин на живот.