Първата вечер на „Нощта” протече артистично, изпълнена с дух на празник.

При активен интерес от страна на публика, артисти и организатори протече първата вечер на „Нощта на Музеите и Галериите”. Над 25 събития в различни части в града, преобразиха Варна.

Изложби, литературни представяния, музикални прояви, партита бяха част от програмата на „Нощта” на 20.05 – петък.

Днес през целия ден с вход свободен ще работят Археологическият музей, както и комплексите извън града – „Побити камъни”, „Аладжа манастир”, Музеят на стъклото в Белослав, Неолитното селище в с.Неофит Рилски, комплекс Фанагория в кв.Аспарухово.

Кулминацията на „Нощта” се очаква  след 18 ч, когато врати отварят и всички останали музеи в града, подготвена е нова порция културни събития, както и разнообразна програма в повечето галерии и творчески пространства.

Парти бусът ще започне своята обиколка на града в 17 ч от т.ц. „Явор”, в посока центъра на града. Той ще пътува безплатно за участниците в „Нощта” през цялата вечер, като в 01.00 ч след полунощ ще превози последните си пътници в посока кварталите на Варна.

Все още може да се сдобиете с „Нощната карта на Варна”, която ще ви улесни да планирате вечерта. Ако съберете минимум 20 печата от места, които участват в събитията, имате възможност да получите и един от 100 – те подаръка осигурени от винарска изба „Побити камъни”.

Пълната програма на вечерта може да намерите тук.