Оригами – лампи, цветни картини и концерт на живо в Арт салона на Радио Варна.

Новина сайт 17 -2Оrigami Lampshades ви кани на първата си изложба „Rustique”, част от „Нощ на Музеите и Галериите” във Варна.
Вдъхновен от японското изкуство на оригами, Ангел Боралиев, човекът, които стои зад проекта, ще представи селекция от абажури и нощни лампи в рустик стил. За изработката им авторът използва естествени материали – оризова хартия, дърво, бамбук, като хартията е специално сгъната в оригами стил.
По същото време и на същото място можем да видим „Цветности“. Това е втората самостоятелна изложба на Станислава Арамова. Характерни за картините на Станислава са богатите цветове събрани в малки формати, изпълнени с детайли и носещи настроение. „Колкото повече цвят, толкова по-добре“ – казва тя. Работи предимно с акрил и масло, а отскоро открива плюсовете и на акварелната техника. Картините изобразяват реални места, вдъхновени от пътувания в страната и Европа, а също и места, на които художничката би искала да отиде. За нея изкуството е съществена част от живота, изпълнен с много красота
След откриването на изложбите, ще започне концерт на група Bronze & Blaze. Мултинационалният проект, базиран във Варна се състои от музиканти от Франция, Русия и България. Това са Кристиан Васер, Ирина Сетдарова и Марин Попов. Групата е създадена през 2010 г, а първият им албум е издаден през 2012г. Стилът им може да бъде определен като нео-фолк, с китарни и клавирни елементи. Редките им изяви на живо са повод за предварителен интерес към изпълненията им на живо.

Събитията са с начален час 18:00, на 21.05 – събота, в Арт салона на радио Варна.