Музей „Посланици на доброто” в Карин дом се включва в Нощта и ни учи на благотворителност

На 19 май за първи път в „Нощ на музеите и галериите“ във Варна ще се включи един съвсем нов музей – „Посланици на доброто“, който се намира в сградата на терапевтичен център Карин дом.

В Нощта на музеите гостите могат да се включат в посещение на музея и беседа с лектор в часовете: 11:00, 13:00 и 15:00ч, както и да се забавляват заедно със своите семейства и приятели на открито. Между 11:00 и 16:00 на този ден Карин дом организира и благотворителен пикник за всички желаещи да отдъхнат и да се забавляват на чист въздух в градината.

Пикник зоната ще се разположи на обширните поляни на Карин дом и ще предложи храни и напитки за посетителите, приготвени по специални рецепти на Карин дом с подкрепата на Кауфланд България.

Всички събрани средства от пикника ще бъдат в подкрепа на Монтесори група за деца със специални потребности в Карин дом.

Музей „Посланици на доброто“ е първата по рода си музейна експозиция, посветена на благотворителността и филанторпията, която отправя своето послание за доброта и съпричастност. Музеят е привлекателен за младите хора със своите интерактивни дейности, включващи тъчскрийн и таблети. В допълнение музеят предлага и атрактивни дейности по време на пролетно-летния сезон – открити уроци, кът за отдих и медитация, лекции за родители.

Интересни събития и личности, оставили спомен с добрите си дела, също са намерили своето място в експозицията. Музей „Посланици на доброто“ е една задължителна спирка за всички, които искат да си припомнят или да научат децата си, че най-доброто, което можем да направим, е да предадем нататък.