Изложба, концерт и „Нощ на щастието“ в Хатори

На 18 и 19 май Хатори ще се включи в Нощ на Музеите и Галериите с работно време от 10:00 до 23:00 часа и следните събития:

 18 и 19 май – съвместна изложба на Сезар Пиментел и Елица Николова

Сезар Пиментел е мултидисциплинарен артист, който работи както с традиционните, така и с новите медии. Роден е през 1982 година в Бразилия. Дипломиран рекламен дизайнер, прави специализации по фотография, дигитална живопис, графика. Работните му и творчески прояви са многобройни, в широк диапазон – художествен директор в рекламни агенции, фотограф, автор на книгата “Момчетата от Еспирито Санто: новата идентичност на капишаба”; излага творбите си в Сао Пауло, Рио де Жанейро, Витория, Мексико Сити, Порто, София, Пловдив, Варна. Известен е на българската публика от 2009, когато представя своята фотографска изложба “България, която моите очи искат да видят” в София. Канен е за участия във фестивали като “Видеохолика” (Варна), “Contempo” (Варна), “Горски резонанс” (Пловдив). Автор е на проекта “Romaram”, обединяващ фотография, музика, поезия, пърформанс. (http://rasecart.tumblr.com/)

Елица Николова е ученичка в 12ти клас на Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, специалност „Илюстрация“, артист, татуист. Концептуалността в произведенията ѝ засяга дълбоката човешка природа, същността и вдъхновението, черпано от разтърсващи, емоционални състояния.

 18 май – (вход свободен): концерт на музикално дуо Дея&Теодора – възпитанички на IV ЕГ  с испански език. Начало – 19:00 часа

Дея и Теодора започват своя музикален път преди година и половина, вдъхновени от концерта на испанската певица Bebe във Варна. През времето, в което свирят заедно, поставят няколко концерта, подчинени на различни тематики. На 18 май Deya&Teodora ще ви пренесат в слънчева Испания чрез музиката на Bebe, Fito y Fitipaldis, Rosana и други. Очаквайте и авторска музика!

19 май – (вход свободен):  „НОЩ НА ЩАСТИЕТО В ХАТОРИ“ – Сезар & Хатори  17:00 – 23:00 часа

Една нощ с аромати на лимон, цветя, клементина, захар, розов пипер и Caipirinha. И леко препечени, маслени, подправени с любов, много вкусни палачинки.