„3К“ – изложба обекти, фотография и видеоарт в Къща-музей „Георги Велчев“

Вдъхновяваща изложба обекти, фотография и видеоарт на Александър Кръстев, Георги Кръстев и Цветан Кръстев. Експозицията е със заглавие “3К” и ще бъде открита на 07 май 2019 г. (вторник) от 18:00 часа. За тези от вас, които не успеят, ще може да бъде разгледана в рамките на фестивал “Нощ на Музеите и Галериите” – Варна 2019 в Къща-музей “Георги Велчев”. Събитието е с вход свободен, а часовете, през които ще бъде достъпна са от 10:00 до 18:00 на адрес улица „Ген. Радко Димитриев“ №8.

АЛЕКСАНДЪР КРЪСТЕВ

Роден е през 1993 г. във Варна, България. Завършва Национално училище по изкуствата “Добри Христов“, Варна – 2012г., след което продължава образованието си в Национална художествена академия в София със специалност „Скулптура“. През 2019 година защитава магистърска степен в НХА в специалност “Скулптура-форма и движение“.


ГЕОРГИ КРЪСТЕВ

Роден е през 1986 година във Варна, България. През 2011 година завършва Национална Академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов“, София, специалност “Филмово и телевизионно операторско майсторство”. Снимал е за няколко български филмови и телевизионни продукции. Участвал е в множество международни филмови фестивали и е носител на няколко награди. От 2015 г. до момента е директор на Международен филмов фестивал „Карантината“ във Варна.

ЦВЕТАН КРЪСТЕВ

Роден е през 1961 г. във Варна, България. Завършва Средно специално училище за изобразителни изкуства в Казанлък през 1981 г. От 1985 г. работи в сферата на концептуалното изкуство. Участвал е в множество изложби в страната и в чужбина.