„Тихи бунтове“ в CONTEMPORARY SPACE по време на Нощта

От 2012 година CONTEMPORARY SPACE (ул.“Марко Балабанов” №23) посреща своите гости представяйки им множество изложби, лекции, презентации, обучителни курсове и дискусии, проекти на местни и гостуващи артисти. Предоставяйки сцена за изява на съвременни български и чуждестранни автори, културното убежище на Варна успешно фокусира вниманието на обществото върху естетичните и духовни аспекти на съвременния живот.

Изложбата, с която CONTEMPORARY SPACE ще се включи във фестивал “Нощ на Музеите и Галериите” – Варна 2019 е част от проекта на фондация Крео Култура ЖИВОПИСТА НЕ ЗАМЕНЯ РАЗНООБРАЗНОТО ХРАНЕНЕ с куратор Даниела Радева и се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна.

Медийни партньори на проекта са списание АРТизанин, Портал Култура и Градското списание
Ето как Светослав Тодоров ни въвежда в концепцията на изложбата:

“В “Тихи бунтове” Антон Терзиев скъсява дистанцията между портрета и автопортрета, настоящето и миналото. Синът му е нарисуван в различни ситуации, моменти от формиращите му години. Но не буквално. Тук Терзиев поглежда и към собственото си детство. Той проследява как се променят понятията за свобода, безгрижие, отговорност, вина. Безвременността е нишката между работите в тази селекция. Може би за да покаже, че този период не е чак толкова различен между поколенията? “Истинският” живот изглежда като нещо голямо, далечно и страшно, но едновременно с това преборимо, поне във фантазията. Един удар с прашката и врагът е на земята.​

Извън съвременното изкуство, Антон Терзиев е от първите киноблогъри в България. В този ред на мисли,  лесно може да си представим картините тук и кинематографично, като части от по-голяма история – защо кучето в “Тихи бунтове 3” гледа към нас? Знае ли момчето какво изобразява свастиката на дланта му? На колко години си “твърде стар, за да умреш млад”? Историята зад изложбата продължава в главите ни. Следващите „кадри“ са интерпретациите ни на тези въпроси, а кодът към разбирането им е да ги припознаем с неразрешените въпроси от собственото ни детство. Ако не можете, значи потискате нещо.”
По време на събитието пространството ще бъде с работно време от 12:00 до 22:00 часа и ще очаква своите посетители.