„Приютена светлина” в Галерия Арт Маркони

В рамките на Нощ на Музеите и Галериите 2018 в галерия „Арт Маркони” на 18 май от 18,30 ще се открие сборната изложба живопис със заглавие „Приютена светлина”. Тя ще остане в галерията до 14 юни. В изложбата участват художниците Ангел Атанасов/ Ачо, Антон Антонов, Антони Гюров, Бела Бенова, Васил Петров, Валентин Балев, Валентина Чернева,  Димитър Манолов, Димитър Михайлов, Димитър Кавръков,  Ивайло Евстатиев, Камен Кисимов, Клементина Манчева, Любен Пашкулски, Мая Рад, Маргарита Войнова, Милко Матеев, Милен Маринов и др. Освен на красотата на картините, всички гости ще могат да се насладят и на музиката на аржентинското танго и Петър  Песев, както и на поетично четене.

На 19 май галерията организира работилница за светлина, наречена „Приютена светлина -2” под ръководството на Николай Табаков с начало 16:00 часа и предварително записване.

Лампите, изработвани по време на уъркшопа,  се радват на особена популярност. Тя се дължи както на оригиналният подход и визия на осветителните тела, така и на удоволствието участниците сами да композират и подбират комбинацията от цветове.

Таксата за участие  е 70 лева и включва всички материали за изработка на лампа  стандартен модел: конструкция, осветително тяло, хартии, подлепващи материали.

Желаещите за участие трябва да се запишат предварително, поради ограничения брой места, на телефони 0888 263 324, 0876 677 302 или e-mail; art_markoni@abv.bg.