Поезия, представяне на песни и закриване на изложба в галерия Папиойн.

На 20 май от 20.00 ч галерия Папийон с голямо удоволствие Ви кани на представянето на книгата „По-високо от слънцето“ – като част от инициативата „Нощ на Музеите и Галериите“ – Варна 2016, което ще включва литературно четене на поезия и изпълнение на живо на част от песните от книгата.
„По-високо от слънцето“ е книга, обединяваща в едно послание скулптура, стихотворения и песни. Тя представлява своеобразен творчески диалог между двама ярки съвременни български творци – скулптора Христо Христов и поета и бард Владимир Стоянов. Проектът е реализиран изящно полиграфически от издателство „Фабер“, Велико Търново. Тази книга е различна от традиционната представа и издателска практика. Тя е и художествен каталог, и стихосбирка, и музикално послание в компактдиск. Предназначена е за широка читателска аудитория – за всички, които се интересуват от съвременното изкуство и от живота като озарение.
„По-високо от слънцето“ може да бъде определена като триизмерна художествена притча за екзистенцията и съдбата на човека – скулптор, композитор, певец и писател на своето битие.
Авторът на стиховете – Владимир Стоянов споделя:
„Събирането на трите изкуства като единно послание не е случайно. Музика, Слово и Изобразително изкуство/скулптура са взаимно свързани и взаимно се отразяват едно в друго. И това е свързано още със самото начало на човешката цивилизация, когато говорим за синкретизъм на изкуството – т.е. и трите изкуства са триипостасни и съдържат в себе си освен своята конкретика останалите две.“

На 21 май от 18:00 ч е планирано официалното закриване на изложбата на Снежана Славова
Първата самостоятелна изложба във Варна, на талантливата великотърновска художничка Снежана Славова предизвика голям интерес не само във варненската публика, но и сред почитателите на изобразителното изкуство в цялата страна. 21-ви май ще е последният ден, в който ще имаме възможността да се насладим на прекрасните портрети, натюрморти и пейзажи, в които е разтворен духът на българските традиции, атмосферата на стария град, и великолепието на българската природа.