Лятно Кино „На Тъмно” ще ни представи 3 филма на 20 май.

Два късометражни филма на варненската режисьорка Мариета Печанска и игралният „Малък Голям” на режисьора Ясен Григоров ще видим на поляната до Обсерваторията в Морската градина.

„Вяра“ и „Прошка” са двете заглавия на варненската режисьорка.Първият филм е съвременна адаптация, посветена на едноименното стихотворение на Никола Вапцаров. Лентата проследява структури и образи от стиха на великия поет и така построява една класическа история от прехода, актуална и до днес. Авторката използва карикатурата като допълнителен нюанс, който преобразува тона на стихотворението „Вяра“. „Прошка“ е новият филм на Мариета. Това е кратък поетичен разказ за несбъднати мечти.
Когато всичко е загубено, предстои най-тежката битка – да си простиш. Във филма участва испанската певица Мала Родригез и българския шампион по муай-тай Веселин Веселинов.
„Малък-голям” на Ясен Григоров е музикален филм, смесващ несъвместими музикални стилове на фона на живия разговор между членовете на разпаднала се трашметъл група. Специално заснети за филма музикални клипове на български изпълнители илюстрират историята на групата. Звездата Деси Слава преплита история си с тази на трашърите, разкривайки връзката си с член на групата.

Въпросът остава: Филмът документален ли е или е фикция?

Началото на прожекциите е 20:30 ч