Две изложби, представяне на книга и концерт в Музей за Нова История на Варна в рамките на Нощта

По време на фестивал „Нощ на Музеите и Галериите“ – Варна 2019, гостите на Музей за Нова история на Варна ще имат възможност да се насладят на постоянната експозиция “Представяне на развитието на Варна и емблематични сгради на града от Освобождението до 1944 г.”, както и да разгледат изложбата „Из улиците на Варна“ с фотографии от периода 1900-1940 година.

В допълнение на изложбите, по повод 90-тия юбилеен рожден ден на българина с голямо сърце и основател на Карин дом, потомственият дипломат и отличен градинар – Иван Станчов,  от 19:00 часа ще бъде представено новото издание на книгата “Дипломат и градинар” – мемоари на неговия баща. Книгата разказва за живота на семейството през един много бурен исторически период за България. Тиражът на първото издание на книгата отдавна е изчерпан, а интереса към историята на този стар български род продължава да вълнува не само историците, но и всички, които искат да помнят добрите послания и личен пример. Копие на книгата може да бъде поръчано с доставка в цялата страна тук, а повече детайли за събитието можете да научите от тук.

Разходката през историята на морската ни столица ще завърши с концерт на група “Зора”, който ще започне от 20:00 часа и ще продължи до 21:30.

Входът за всички събития е свободен, а адресът, на който можете да им се насладите е ул. “8ми Ноември” №3. На 18.05 (събота) музеят ще работи с удължено работно време от 10:00 до 22:00 часа.