Арт На Тъмно Зона представя изложбата – „I am not a wanker”

Лилия Питър е млад артист, който провокира публиката с  творчеството си. На няколко пъти цензурирана и недопусната в общи изложби, тя ще представи последните си творби във Варна, като откриването ще бъде на 20.05 в Арт На Тъмно Зона.

Лилия разказва за себе си…

„С рисуване се занимавам по неволя – винаги съм мечтала  да стана писател, имам предвид периода, в който се мечтае (пуберитета . Не мисля, че имам точно определен  стил, но си имам метод  – инспирирам се от нещо  от реалния живот,  от случайна реплика, от мои си емоции.  Хващам нещо,  което ме е впечатлило и си удължавам удоволствието като го драскам с часове – така улавям момента и го правя  вечност, след като вече ми се е изплъзнал.

За мен изкуството е начин да съхраня спомените си,  но не само за себе си, а и за другите, които ме познават и или не.“

За някои изложбата „I am not a wanker” може да изглежда като естествена порнография, за други като съвременно Поп изкуство /Pop art/. При всички случаи провокацията е факт. Самата Лилия определя картините си като моментни състояния и различни емоции. Тя признава, че някои са и любими, други не харесва. Макар и на границата на кича, част от произведенията и са достатъчно изразителни, за да внушат на публиката идеита на художничката.

Изложбата може да видите в Арт „На Тъмно” Зона на ул.Стефан Стамболов № 2 от 20.05 до 12.06.

Изложбата не се препоръчва на лица под 18 г

Откриване – 20.05 – петък – 20.00 ч