Арт Галерия „Ларго“ се включва в „Нощ на Музеите и Галериите“ – Варна 2019 с откриване на изложба и игра

В петък, 17 май от 19:00 ч. Арт Галерия “Ларго” ще се присъедини към културната програма на фестивал “Нощ на Музеите и Галериите” – Варна 2019 с откриването на изложба – живопис на обичания български художник Илия Желев. Експозицията е под надслов „I Love New York” и освен картини, сътворени в разпознаваемия стил на пловдивчанина, включва серия живописни платна, изпълнени с по-различна техника, изключително модерни, впечатляващи и ефектни. В творбите си Илия е изобразил типичните за града пейзажи на улици, блеснали с милионите светлини от уличните лампи, светофарите, фаровете на жълтите таксита и светещите екрани, но също ни представя и портрети на няколко известни личности, които са неразривно свързани с Ню Йорк. Трепет, вълнение, суинг и джаз, шеметни сцени на забързан и задъхан град, събрал в себе си милиони съдби и мечти – всичко това може да се усети в картините на пловдивския майстор на четката.

Но освен историите, които ни разказва за американската столица на мечтите, авторът ще ни представи и серия от типичните за него композиции, които са знакови за творчеството му. Светът на Илия се състои се от малки късчета, многобройни миниатюри, хармонично обединени в едно. Образи на малки къщи, на деца с велосипеди, на лодки и птички, на дъждовни облаци, луни и слънца. Творбите му са като прозорци към запазеното детско Аз на автора. Картини, които ни разказват за човека, за неговото битие и за пътя му към щастието.

На 18.05. /събота/ програмата на галерия “Ларго” продължава със специална игра, вдъхновена от настоящата изложба. Началото на събитието е от 19:00 часа. Играта ще даде възможност на участниците в нея разкажат своя история като „наредят” собствена картина, вдъхновена от изложбата на Илия Желев. Организаторите са предвидили награди и обещават забавление за всеки, който се включи.

Можете да следите събитието тук.

A повече за автора можете да прочетете тук.